torstai 16. syyskuuta 2010

Lisävalintoja ja plussatuotteita

Vaikka hankesopimus on jo allekirjoitettu, niin edelleen jatkamme lisävalintojen ja plussatuotteiden valitsemista ja viilaamista. Pidämme Kastellin kanssa vielä yhden kokouksen lokakuun aikana, jolloin meidän on tiedettävä kaikki perussettiin tehtävät muutokset. Jos "laatupalaverin" jälkeen vielä haluaakin jotain muutella, joutuu siitä maksamaan. Mieluummin mietimme kaiken valmiiksi jo tässä vaiheessa.

Meille on alusta alkaen ollut selvää, että Economy-mallit on kovin riisuttuja versioita, ja että kaikesta haluamastaan "ylimääräisestä" tulee hintaa lisää. Meille tämä sopi, sillä jokaiselle asialle löytyy oma hintalappu ja päätös lisävalinnoista on ostajan, siis meidän.

Tässä lisävalintoja ja muutoksia, joita meidän Ecoon tulee:

- eristeet sisäväliseiniin
- tuuletusikkunat makuuhuoneisiin
- sälekaihtimet ikkunoihin
- lämpökäsitellyt muotolauteet saunaan
- kuituvalot saunaan
- vesiposti khh:n ulkoseinälle
- ulkovalo khh:n ulkopuolelle
- Puustellin comfort-keittiö rosterisilla Siemens-kodinkoneilla
- korkeammat keittiön kaapit
- täyskorkeat jää/viileäkaappi ja pakastinkaappi
- 12-ruutuiset tuplalasiovet olohuoneen ja makuuhuoneen välille
- kolmipeiliväliovet
- muutama lisäpistorasia
- Uuniseppien parhaan lämpöluokan Jatsi-takka
- Westwoodin portaat valkoisilla kaiteilla ja lattian sävyisillä askelmilla
- vaatehuoneen ovi työhuoneen suuntaan
- kattokaltevuuden muutos rakennusmääräysten mukaiseksi
- perustuksen lisäantura
- radonputkien läpivienti katolle
- autotallin lupakuvat

Näiden lisäksi mietimme edelleen, otammeko keittiön ikkunan alle lisätason, joka mielestämme ei ole hinnaltaan lähelläkään kohtuullista, vaikka muuten olemmekin olleet tyytyväisiä Kastellin hintoihin. No todennäköisesti maksamme ja olemme sitten lopputulokseen tyytyväisiä =) Pään vaivaa aiheuttaa vielä mm. Upofloorin laminaatin vaihtaminen parkettiin sekä keittiön lattian laatoitus. Vaihtaako vai eikö vaihtaa? Ottaako vai eikö ottaa?

Yllättävän paljon Kastellilla on tarjota muutoksia ja lisävalintoja Eco-malleihin, vaikka monista nettikirjoituksista päätellen voisi olettaa jotain muuta. Itse ehdottelimme myyjällemme uusia ideoita, joita ecoihin voisi ottaa lisävalinnoiksi ja muutamia sellaisia muutoksia, joita Kastellilla ei vielä ollut vaihtoehtoina, onnistuimme saamaan taloomme. Liekö sitten syynä loistava myyjämme vai jokin muu, mutta pakko vielä hehkuttaa, että meidän myyjä se on ehdottomasti alansa paras kaikista kohtaamistamme talomyyjistä. Jos jokin ei onnistu, niin hän saa asiat onnistumaan. Voipi olla, että meillä sattui tuuri siinä, että henkilökemiat pelaa ja myyjä tuntuu rakastavan työtään =) Kovin ihmeelliseltä voi kuulostaa tämä meidän talomyyjämme "ylistys", mutta jo näin projektin alkumetreillä hän on ollut meille suurena apuna! Tästä on hyvä jatkaa =)

Huomattavaa helpotusta lisävalintojen tekemiseen toi se, että meillä oli mahdollisuus seurata saman talomallin rakennusta viereiselle paikkakunnalle. Käytiin katsastamassa kyseistä taloa sen eri rakennusvaiheissa ja saatiin sieltä hyviä vinkkejä omaa taloamme ajatellen.

Ja niin muuten lopuksi vielä... Pitäisi päättää otetaanko ikkunaristikot vai jätetäänkö ne pois? Kaikenlaista sitä joutuukin pähkäilemään iltaisin ennen nukkumaanmenoa =)

6 kommenttia:

 1. Hitti, että mulla kilahtais pää noissa valinnoissa....

  Mä en kyllä lähtis vaihtaan laminaattia parkettiin ihan kärkeen. On kuitenkin vielä pientä mukulaa ja silleen, että kulutus on kova. Vaihtaa sen parketin sitten 10 vuoden päästä...

  VastaaPoista
 2. Tähän tulokseen mekin ollaan tultu, että laminaatilla mennään. Päätös näkyy ja tuntuu myös lompakossa =)

  Toi "lisäosien" valitseminen oli itse asiassa aika mukavaa hommaa. Kärjistettynä se meni niin, että meillä oli edessä lista saatavilla olevista muutoksista ja sitten vaan rastia ruutuun niiden muutosten kohdille, jotka otettiin. Sitten lopuksi vielä kyseltiin, että saiskos sellaista ja tällaista vielä sitten lisäksi.

  Lopputulosta odotellessa =)

  VastaaPoista
 3. Hei, osaatko sanoa kuinka korkea tuo economy 103 on?
  (Tonttilla, jota olemme katsoneet rakennusmääräys sanoo, että kaksikerroksinen talo saa olla 6,5m korkea)

  t.Heikki

  VastaaPoista
 4. Heips!

  Katseltiin lupakuvia ja talon korkeus näyttää olevan 7 metriä maanpinnasta katon harjaan.

  VastaaPoista
 5. Heippa, osaatko tai kehtaatko sanoa paljon teillä n. meni noihin lisävalintoihin?

  VastaaPoista
 6. Muistaakseni lisävalintoihin käytettiin noin 20 000€. Pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt.

  VastaaPoista