perjantai 24. syyskuuta 2010

Odottelua fiilistellen

Kävimme tänään K-raudassa katselemassa Upofloorin lattiapinnoitteita. Tai siis laminaatteja, koska olemme tulleet siihen tulokseen, että meille tulee laminaattilattiat. Kolme lasta ja koira saa tuhota laminaattia ihan rauhassa ja sitten, kun lattiapinnoite joskus tulevaisuudessa on aika vaihtaa uuteen, niin sittenhän voi tätä "laminaatti vai parketti" asiaa uudelleen pohtia. Tästä päätöksestä seurasi myös se hyvä puoli, että säästimme vajaat 7000€, kun pitäydyimme laminaatissa, joka siis kuuluu hintaan. Lisäksi säästymme tulevaisuudessa vaikeiden valintojen tekemiseltä. Meidän ei tarvitse valita laminaatteja sadoista eri sävyistä ja miettiä, että mikä se nyt olisi paras vaihtoehto. Kastellilla on vaihtoehtoina neljää eri sävyä, joista valinnan tekeminen oli todella helppoa!

Vaikka kaikki suuret suunnitelmat onkin jo tehty ja urakat sovittu, niin aina tulee vastaan pieniä yksityiskohtia, joita joutuu pohdiskelemaan. Tällä hetkellä agendalla on portaiden askelmien värin valinta lattian sävyyn sopivaksi. Tehtävä onkin osoittautunut jokseenkin haastavaksi, koska tarvittaisiin pala laminaattia ja askelmien värivaihtoehdot livenä, jotta homma saataisiin hoidettua. Kastellilla näimme askelmien sävyt vain tietokoneen näytöltä, joka todennäköisesti ei ihan vastaa todellisuutta. Eipä auta muu kuin lähteä Westwoodille näytteitä hakemaan, josko sieltä niitä saisi. Tämäkin asia on oltava selvillä Kastellin kanssa ensi kuussa käytävään laatupalaveriin mennessä.

Muitakin päätöksiä on syntynyt. Keittiön pirun kallis, mutta tarpeellinen muutos ikkunan eteen tulevasta jatkotasosta laatikostoineen otetaan kauppaan mukaan. Ilman sitä keittiö ei tunnu valmiilta ja koko jatkotaso tulee todella tarpeen. Ilman sitä keittiön tasojen määrä on liian pieni, eikä laskutilaa tavaroille jää riittävästi, kuten pohjapiirustuksesta huomaa. Tason kanssa keittiöstä tulee todella hieno!


Suunnitelmissa on, että mh 1:een tulee tv:n katseluhuone ja pohjapiirustuksessa näkyvä tavallinen ovi vaihdetaan kaksitoista ruutuiseen lasiparioveen (huoneeseen sijoitettu kaappi siirretään muualle). Tällä muutoksella pieneen olohuoneeseen saadaan lisää valoa ja kaivattua avaruutta. Olohuoneesta tulee takka-/oleskeluhuone. Mh 2:n keltaisen sängyn kohdalle tulee koko seinän levyinen kaapisto peililiukuovilla, jotta saamme taloon lisää säilytystilaa. Ja onhan se hienokin tietenkin! Myös eteisen naulakko saa eteensä peililiukuovet ja vaatehuoneen ovi käännetään työhuoneeseen päin. Näillä muutoksilla saamme hyvin paikkailtua Economyn "puutteita" itseämme miellyttävällä tavalla.

Täytyy muuten mainita, että säästimme 650€ takkavalintaa tehdessä. Uunisepillä oli tarjouksessa Jatsi-takka, jonka myyjä lupasi meille tarjoushintaan, vaikka toimitus onkin vasta ensi vuoden puolella. Katsotaan nyt sitten, että pitääkö hinta vielä siinäkin vaiheessa, kun takkaa ollaan tuomassa, mutta ainakin myyjä lupasi kirjoittaa meidän papereihin, että myyty tarjoushintaan. Aikaisesta liikkeelläolosta oli taas hyötyä =)

Laitan tähän kuvan vielä meidän "lasten valtakunnasta" eli tulevasta yläkerrasta. Eipä oikein malteta odottaa sitä, että saadaan lapset tavaroineen yläkertaan. Sehän tarkoittaa sitä, että kun vieraita tulee, niin riittää, että siivoaa alakerran silmänlumeeksi eikä päästä ketään yläkertaan katsomaan kaaosta! Vaikka siistejähän meidän lapset on ja siivoavat jälkensä, kun vähän uhkailee, kiristää ja lahjoo =)


Projektin etenemisen suhteen ollaan edelleen odottavalla kannalla eli tarkastuskuvat eivät ole vielä tulleet. Ehkäpä ne saapuu jo ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti