sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Aikataulusta

Jos oltaisiin aloitettu blogin pitäminen jo siinä vaiheessa, kun ajatus rakentamisesta tuli puheeksi, olisi kirjoittaminen ollut helpompaa. Nyt yritämme tuoda projektin alkumetreiltä asti tänne, mutta jälkikäteen. Jos tekstit rönsyilee, niin antakee anteeksi. Koitetaan nyt tuoda projekti tänne ajantasalle, jotta on sitten helompi jatkaa kirjoittelua aina, kun jotain tapahtuu.

Nyt siihen aikatauluun. Eli toimitimme Kastellille pari viikkoa sitten suunnitteluasiakirjat. Nyt odottelemme Kastellilta tarkistuskuvia, joiden kanssa menemme rakennusvalvontaan alustavasti niitä esittelemään yhdessä pääsuunnittelijamme kanssa heti lokakuun alussa. Tämän jälkeen pidämme Kastellin kanssa vielä kokouksen, jossa käydään läpi suunnitelmaan mahdollisesti tarvittavat muutokset, joita rakennusvalvonta edellyttää. Samassa kokouksessa sovitaan myös kaikista lisävalinnoista/muutostöistä.

Tämän jälkeen Kastelli laatii lopulliset rakennuslupakuvat ja ne saatuamme laitetaan lupahakemus vireille. Luulisimme, ettei lupien kanssa tule ongelmia, sillä suunnitelmat on tehty alueen rakennusohjeita lähes kirjaimellisesti noudattaen. Kaikenlaisiin yllätyksiin tosin on varauduttu eli jos jokin lupaprosessissa tökkii, niin sitten edetään tilanteen mukaan. Tarkoitus olisi saada lupa-asiat kuntoon tämän vuoden puolella. 

Maanrakennus- ja perustustyöt aloitetaan alustavan aikataulun mukaan maaliskuussa 2011 ja runkopaketin toimitus on sovittu viikolle 16/2011. Toivottavasti tulevana talvena ei sada niin paljon lunta kuin viime talvena ja ilmat suosisi meitä rakentajia.

Itse talonhan meille rakentaa Kastelli, mutta esim. tavaroiden vastaanotto, suojaus ja sisäänkanto sekä rakennussiivous kuuluvat meille, joten meillä varmasti riittää puuhaa. Eipähän tarvitse suunnitella, mitä tekisi vapaa-aikana vuonna 2011 =)

Jos aikataulu pitää, niin talo luovutetaan meille sitten valmiina viikolla 03/2012 listat kiinnitettyinä =) Ihan ei jouluksi uuteen kotiin taideta ehtiä, muttei sen väliä. Jouluja tulee joka vuosi ja tähänkin asti ne on vietetty isovanhempien luona!

Mahtava fiilis, kun saa aikataulutuksen suunniteltua. Eikös se niin mene, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti