tiistai 26. heinäkuuta 2011

Raksalapset

Leikkimökki on nyt valmis, maalattu ja sisustettu. Mikä olisikaan mukavampaa raksalapsille kuin oma talo, jossa leikkiä! Meidän raksalapset ottivat mökin ilolla vastaan ja nyt raksalle lähteminen ja siellä notkuminen on taas hitusen mukavampaa.

Leikkimökki maalattiin samoilla sävyillä kuin talokin. Kuisti on vielä käsittelemättä.
Jossain vaiheessa tehdään vielä mökin sisäpuolen seiniin "levytykset" ja maalataan ne sekä asennetaan joku halpa laminaatti lattialle tuomaan "oikean kodin tunnelmaa", vaikka tuskin se kauaa kestää hyvänä. Nyt rakennusajan lapset saa leikkiä keskeneräisessä mökissä, jotta me (lue mies) saamme rauhaa rakentaa autokatosta, johon muuten tällä hetkellä nakutellaan ulkoverhouslautoja. Tähän asti on selviydytty videoiden, rusinoiden ja naapurin lasten avustuksella, mutta leikkimökki tuo ihan uuden ulottuvuuden lasten kanssa raksailuun.

Leikkimökki oli helppo koota ja vaikkakin se on pieni niin hyvin saatiin sinne mahtumaan ne pakolliset: pöytä, tuolit ja nukensänky.
Meillä lapset on alusta asti pyörineet raksalla mukana. Hyvät eväät, trampoliini, läppäri + läjä dvd:tä, uima-allas (tosin pieni sellainen) ja mahdollisuus osallistua yhteiseen tekemiseen on helpottanut lasten sopeutumista jatkuvaan raksalla olemiseen. Lasten mukana oleminen on ollut hyvä juttu, koska he ovat saaneet tutustua myös tulevan naapuruston lapsiin. On helpompi muuttaa uuteen kotiin, kun on kaverit siellä jo valmiina odottamassa.

Raksapäivän jälkeen on usein käyty järvessä uimassa puhdistamassa raksapölyt olalta ja mullat varpaista. Sekin on auttanut lapsia raksailemaan, kun tietävät, että päivän päätteeksi pääsee uimaan ja jäätelölle =)   

1 kommentti:

  1. Meijän raksalapsi on vasta raksavauva ja hänen kanssaan raksailu on huomattavasti haastavampaa. Juuri on lähtenyt ryömimään, eikä siis voi raksalla oikeen laskea mihinkään. Päiväunet nukkuu kahdet (yht. 3h) ja ne ajat tämä mamma raksailee siis.

    VastaaPoista