maanantai 8. elokuuta 2011

Takka muurattu! =)

Viime viikolla saatiin viimein kauan odotettu Uuniseppien takkamuurari talolle hommiin. Muurarina toimi mukava nuorimies, jonka käden jälkeen olemme kovin tyytyväisiä. Muutaman viikon takka saa kuivua ja sitten pääsemme polttamaan siinä ensimmäiset puut. Se, vetääkö hormi, on kuulemma "henkimaailman juttuja", mutta toivotaan parasta =) Tässä kuvat takan muurauksesta ja lähes valmiista takasta.Talolla hommat on edenneet niin vauhdikkaasti, että nyt taitaa uskaltaa sanoa, että muuttopäivä lienee lähempänä kuin arvaammekaan. Kalustetoimitus tulee jo parin viikon kuluttua, joten taitaa tuota pikaa olla se kauan raksalla kaivattu jääkaappikin paikoillaan keittiössä. Tänään ei päästy raksalla käymään, mutta työmiehet on olleet töissä, joten edistystä lienee tapahtunut tänäänkin. Tässä muutama kuva ihanan valkoisista seinistä =)Autokatos on viime aikoina myös edennyt. Sitä mukaa, kun ukko on laittanut ulkoverhouslautoja kiinni, on akka tullut maalisudin kanssa perässä lautoja maalaten. Varaston sisäpuoliset seinät on saatu siihen kuosiin, että kohta taitaa olla aika harjoitella lattiavalun tekemistä. Ukko löi Kastellin rakentajien kanssa muuten leikkimielisesti vetoa siitä, kumpi on ensin valmis, talo vai autokatos. Voittajaksi selviytymiseen tarvitaan nyt tiukka loppukiri. Saas nähdä kumpi voittaa =)
 
Loppupiristykseksi vielä kukkaterveiset meidän omalta tontilta. Liljat ja gladiolukset on avautuneet. Osaan pihasta kylvettiin nurmikko muutama viikko sitten ja nyt jo vihertää kivasti. Heinäkuu ei ole suositeltavin aika kylvää nurmikkoa, mutta ajateltiin, ettei se siemen sitä tiedä, missä kuussa mennään, kunhan saa tarpeeksi vettä päällensä. Ajatus siitä, ettei ensi keväänä tarvitse katsella pihalla pelkkää kuravelliä näyttäisi toteutuvan. Ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa, vaan katsotaan rauhassa, miten nurmikon kanssa käy ja millainen siitä tulee ja jaksaako se vihertää ensi vuonnakin. Eipä uskonut äiti sitä, millainen viherpeukalo tyttärestään lienee tulossa =)2 kommenttia:

  1. Vaude, ihanat kukkaimet! Ja takkakin on kyllä hieno...pitänee tulla tontille...tai nyt voi kai jo sanoa, talolle joku päivä tutustumiskäynnille :)

    VastaaPoista
  2. Saa tulla koska vaan! Oliskin ihan kiva vähän nauttia välillä sosiaalisesta elämästäkin, vaikkakin sitten tontilla =)

    VastaaPoista