maanantai 11. heinäkuuta 2011

Talo maalattu ja spaghetit asennettuna

Viime päivät on vietetty tiukasti tontilla hommissa. Kropat huutaa hunajaa ja hierontaa, mutta toisaalta valmiiksi saadut työt lämmittävät mieltä. Näissä helteissä hommaileminen tuntuu välillä todella väsyttävältä, mutta lapsille hommattu pienen pieni uima-allas viilentää mukavasti vaikka sinne mahtuukin aikuinen kastelemaan vain varpaansa. Vesiletkusta otetut suihkut helpottaa myös kuumuuden aiheuttamaa tuskaa.

Viime viikolla vietimme muutaman päivän lapsivapaata, joten ajattelimme käyttää ajan hyödyksi ja maalasimme talon. Vuokrasimme kahdeksi vuorokaudeksi henkilönostimen (Dino 125) Cramolta, jota ilman urakka olisi ollut hankala toteuttaa. Etsimme nosturia monesta paikasta ja olisimme saaneet sen vuokralle halvemmallakin, mutta juuri noille haluamillemme päiville ei nosturia ollut muualta saatavilla, joten se oli otettava sieltä mistä sen sai eli Cramolta. Hintaa lystille tuli 360€, joka hivenen kirpaisi, vaikka saimmekin neuvoteltua listahinnoista 200€:n alennuksen. Maalia kului yhteensä vajaa 54 litraa. Tummempaa maalia ostimme kaksi 18 litran pönikkää ja vaalempaa kaksi 9 litran pönikkää. Kumpaakin maalia jäi yli muutama litra, jotka käytetään autokatos/varaston maalaamiseen. Talo sai ylleen yhden kerroksen maalia ja seuraava maalauskerta päätettiin hyvässä yhteisymmärryksessä siirtää ensi vuodelle. Maaliksi valitsimme Tikkurilan Pikatehon.

Talon väriksi valitsimme Tikkurilan 568x ja tehosteväriksi 571x. Kaava määrää, että tehostevärin on oltava ruskea tai harmaa. Olisimme halunneet valkoista, mutta jouduimme valitsemaan väriksi vaaleimman harmaan, jonka saimme rakennusvalvonnassa "läpi". Eipä tuota juurikaan huomaa, että kyseessä on harmaa, eikä valkoinen.


Viime viikolla käytiin myös taistelu: mies vs. kanto. Pihallemme oli vahingossa unohtunut yksi kanto, jonka aluksi ajattelimme jättää paikoilleen. Kastellessa rajalle istuttettuja thuijia huomasimme, että kaikki vesi valuu suoraan kannon alle. Kanto kaivettiin esiin ja todettiin, että se on parempi poistaa kokonaan. Yksi päivä, yksi kirves, yksi moottorisaha, yksi rautakanki, yksi kakkosnelonen ja yksi periksiantamaton, vahva ja päättäväinen mies tarvittiin ottamaan voitto kisassa, jossa mies kruunattiin voittajaksi ja kanto siirrettiin odottelemaan polttopuuksi hakkuuta.

Kanto vastaan mies -kilpailun alkuasetelma.

Hymyssä suin kohti taistoa.

Ja lopuksi voittajan helpottunut hymy.
Polttopuista puheen ollen, takkaa ei ole vielä muurattu. Talon sisätyöt eivät olleet vielä siinä vaiheessa, että takan olisi voinut muurata, joten muuraus siirrettiin. Olimme siis itse soittaneet suoraan Uuniseppien asentajalle kysyäksemme, koska hän on tulossa, jotta osaisimme kantaa takkatavarat ajoissa sisään. Asentaja ilmoitti tulevansa vaikka heti huomenna, josko meille sopii, joten tuli kiire kantaa takka sisään. Aloimme sitten illalla urakan jälkeen miettiä, että voikohan takan jo tosiaan muurata. Seuraavana päivänä soittelimme sitten Kastellin asiakaspalveluun ja edelleen asentajalle, että "älä tulekaan vielä. Kastellilta ilmoittavat, koska voi tulla." Ihana asennusporukkamme esimies muisti taas mainita, että "älkää te huoliko asennusajoista, Teillä on valmis talo". Odottelemme siis edelleen innoissamme takan muurausta, joka lienee tulossa lähiaikoina.

Itse talon sisätöissä on edetty mukavasti. Levyjä on kiinnitelty kattoon ja seinille supernopeasti ja joka päivä on ollut silmin nähtävissä töiden edistyminen. Pesutilan seinät on muurattu. Sähköjohtoja on vedetty varmasti kilometrikaupalla pitkin taloa. Katto näytti lasten silmissä täyttyneen spaghetilla =) Vietiin kuumuudessa täysillä töitä paiskineille rakentajille kahvit, pullat ja limpparia, jotta pysyvät tolpillaan. Onneksi talon sisällä ei ole läheskään yhtä kuuma kuin sen ulkopuolella on viime päivät ollut. Lauantaina siivottiin talo sisältä. Työmiehet olivat keränneet suurimmat roskat jätesäkkeihin, joita talolle tasaiseen tahtiin viemme. Meille jäi siis lattian lakaisu, joka sai kaiken pölyn leijailemaan ympäriinsä. Pääasia, että lopputuloksena oli siisti rakennustyömaa, jonne varmasti työmiehetkin palasivat maanantaina tyytyväisinä, kun suurin osa liasta oli poissa. Mukavampi tehdä töitäkin, kun ei tarvitse työskennellä roskan keskellä!

Muuratut pesuhuoneen seinät (, joka oli muuten yksi  peruste Kastellin valinnalle).

Keittiö

Näkymä makuuhuoneesta olo- ja takkahuoneeseen.

"Spaghetit" katossa.
 Tekisi vielä mieli kirjoittaa pihatöiden edistymisestä, mutta koska postaus alkaa nyt jo olla turhan pitkä, niin kirjoitellaan pihahommista ja muun muassa nurmikkosiementen valinnoista toisella kertaa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti