sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Lattia valettu ja väliseinät nousseet!!!

Maanantaina meille valettiin lattia ja sen jälkeen on jo rakennettu väliseinätkin. Myös putkimies oli hommissa kuluneella viikolla, joten voisi sanoa, että tämän viikon saldo rakennuksen etenemisen osalta on ollut kovin suotuisa. Putkimies oli kommentoinut, että on paljon tehnyt hommia Kastellille, muttei ole koskaan nähnyt, että väliseinät nousee päivässä paikoilleen. Oli ollut kuulemma useampi työmies hommissa. Edelleen olemme siis tyytyväisiä Kastellin työmiehiin sekä työnjälkeen.

Kuluneella viikolla autokatos/varasto on myös saanut lisää levytystä ympärilleen ja ensi viikolla on tarkoitus hartiapankilla nostaa kattotiilet paikoilleen. Harmillista on, että Kastellin tavarantoimituksesta on jäänyt uupumaan autokatoksen päätyräystäiden reunapellit. Olemme olleet asiasta yhteydessä Kastelliin ja ensimmäinen viesti oli, että kyllä ne on toimitettu. Ensi viikolla selvinnee, saammeko puuttuvat tavarat kiltisti jälkitoimituksena vai pitääkö alkaa vaatimaan niitä oikein isoon ääneen. Aikaisemmin huomattu puuttuva pala aluskatetta toimitettiin välittömästi ilman ongelmia, mutta tuolloin ilmoituksen puutteesta teki Kastelli-myyjämme, emme me itse. Olisi ehkä pitänyt tämäkin asia hoitaa hänen kauttaan, niin olisi saatu asia heti pois päiväjärjestyksestä. Luotto Kastelliin on edelleen kova, joten uskomme asian järjestyvän.

Eilen haimme ensimmäisen purkin maalia ja aloitimme ikkunoiden karmien maalauksen. Aikasta mukavaa puuhaahan tuo oli, tosin emme malta odottaa, että saamme nosturin vuokralle, jolloin homma voi olla jokseenkin turvallisempaa kuin kolmen styroksipaketin päällä keikkuminen. Lisätään maalausprojektista kuvia sitten, kun homma etenee. Näillä helteillä ei parane jatkaa maalausta ja ensi viikolle luvatut sateet siirtänee myös maalausta hamaan tulevaan.

Piha saa kyytiä ensi viikolla, kun maa muokataan multavalmiiksi ja kammottava monttu vihdoin viimein suljetaan (jos kaikki sujuu hyvin). Hommat on edenneet mukavasti, joten on ollut kivasti luppoaikaa suunnitella pihaa ja aloittaa istutukset. Etenkin puut ja pensasaidat haluamme istuttaa jo tänä vuonna, koska niiden kasvaminen vie niin paljon aikaa. Myös etupihan nurmikko laitetaan vielä tämän kesän aikana, jotta ensi keväänä piha olisi jo joiltain osin "valmiina". Ikuisuuspuuhaa tuo puutarhan hoitaminen tosin on, mutta mukavaa sellaista.

Olemme viime aikoina katselleet paljon pihakiviä ja suunnitellut pihaamme tulevaa kivi/laattavalikoimaa. En yhtään ihmettele sanontaa, että pihaan saa upotettua saman verran rahaa kuin itse taloon. Helppoahan tuo olisi, vaan kun ei lompakon nyörit anna periksi. Netissä surffailessa eksyin Bauhausin Viron sivuille ja löysin sieltä tarjouksia erilaisista pihakivistä. Hinnat olivat kovin edullisia ja nyt mietimmekin, pitäisikö lähteä ostoksille Tallinnaan. Myös maaleja oli tarjouksessa Virossa huomattavasti edullisempaan hintaan kuin Suomessa (Esim. Teknoksen Nordica Eco/9l Virossa Bauhausissa 49.90€, Suomessa 89.90€). Alustavan laskelman mukaan Virossa tehty ostosreissu voisi olla keventämättä lompakkoa useita satoja euroja ja samalla voisi viedä lapset kesälomareissuun =)

Lattiavalu tuoreeltaan.

Tähän leveään oviaukkoon tulee ihanat lasiaukolliset pariovet. 

Pesuhuoneen seinät muurataan harkoista, jotka oli kannettu jo sisälle odottamaan.

Työkaveriltani saadut hevoskastanjat on lähteneet hienosti kasvamaan. Täytyy siirtää ne "oikeille paikoilleen" heti, kun  se on mahdollista (vaatii montun täyttämisen ensin).

Anopin pihasta saamani vaahtera oli jo aivan nuukahtanut, kunnes huomasin yllätykseksi, että se onkin alkanut vihertyä ja kasvattamaan lehtiä.

Nämä perennat on myös saatu lahjoituksena työkaverilta ja tänään niihin oli ilmestynyt ensimmäinen sininen kukka (miekkalilja?). Tämä kuva on eiliseltä, joten tässä se ei vielä näy.

Jos oikein tarkkaan katsoo, huomaa pienet vihreät gladioluksen alut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti