lauantai 21. toukokuuta 2011

Istutuksia ja lattiaeristeitä

Tänään oltiin koko päivä raksalla hommissa. Autokatos/varaston ruoteet saatiin kaikki paikoilleen ja lisäksi ensimmäiset kasvit istutettiin jo. Kaavan määräyksen mukaisesti pihalle istutettiin (ruusu)orapihlaja sekä lisäksi koivu ja tuijia. Nähtäväksi jää, onko mikään vuoden päästä hengissä... On vähän peukalo keskellä kämmentä näiden puutarhahommien kanssa, vaikka intoa yrittää riittääkin. Onneksi on netti, kirjasto ja muutama puutarha-ihminen ympärillä =)

Puun istuttamista harjoiteltiin ruusuorapihlajalla. Ympärille laitettiin jänisverkko, sillä ko. laji
sattuu olemaan jänöjussien suurta herkkua.
Koivun istuttaminen (nro. 2) meni vähän paremmin kuin orapihlajan ja lopputuloskin miellytti silmää enempi.
Täytyy toivoa, ettei raksamiehet aja koivun yli.

Tuijista on tarkoitus istuttaa leikattava aita, joka kasvaessaan tuo hivenen yksityisyyttä pihallemme.
Tuijan valintaa  puolsi sen ikivihreys. Katsotaan nyt, miten nämä koekappaleet selvityvät.
Kastellin miehet touhusivat talolla muutaman tunnin laitellen lattiaeristyksiä. Myös kvv-/iv-vastaavamme käväisi tontilla katselemassa tilannetta ja kommentoimassa, että "hyvältä näyttää". Kastelli-myyjämme soitteli viikolla ja kyseli kuulumisiamme. Vissiin aika harvinaista toimintaa talomyyjältä, mutta meillä kävikin myyjän suhteen hyvä tuuri, kuten olemme aiemminkin maininneet. Samaan syssyyn saatiin hoidettua aluskatteen tilaus (joka loppui kesken), kun myyjämme ilmoitti, että hän hoitaa asian heti. Aluskatteen pätkä saatiin jo parissa päivässä tontille ilman mitään mutinoita ja oikeastaan tekemättä itse mitään. Näin se homma toimii =)

Pientä päänsärkyä aiheuttaa edelleen kaivojen korkojen mataluus, josta aiemminkin on manailtu, mutta tänään saimme ajatuksen tehdä siihen kohtaan portaat, jolloin tontille pääsisi kahdesta paikkaa. Täytyy jatkaa idean kehittelyä ja pohtia sen toteuttamiskelpoisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti