sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Värivalintoja ja 3D-suunnittelua

Voi hyvät hyssykät niitä rakentajia, jotka saavat vapaasti valita taloonsa sisustusmateriaalit sävyineen. Meillä ongelmia tuottaa jo laminaatin sävyn valinta, vaikka Kastellin suppeasta valikoimasta olemmekin jo päätyneet kahden vaiheille. Huhupuheet siitä, että tummassa lattiassa näkyy kaikki pöly ja kokoajan pitäisi olla siivoamassa kääntää valinnan vaaleampaan Tammi Rustic-sävyyn, mutta toisaalta tumma Tammi Prestige -lattia vaalean sisustuksen kanssa sopisi hyvin yhteen. Kuvassa alla siis nämä Upofloorin kaksi sävyä, joista koitetaan valinta tehdä.


Kaikkien valintojen piti olla selvänä jo Kastellin laatupalaverissa, mutta meille toimitettuihin alustaviin kuviin tuli niin paljon muutoksia, että saimme lisäaikaa valintojen tekemiseksi. Toisena "murheen kryyninä" on portaiden askelmien sävy. Portaathan tulee Westwoodilta ja niissä on valkoiset kaiteet ja haluamamme väriset askelmat. Haluaisin askelmien olevan samansävyiset kuin lattia, mutta täysin samoja sävyjä ei ole saatavilla. Täytyy tehdä kompromissiratkaisu, mutta mikä se sitten on, ei ole vielä tiedossa.


Yllä huono kuva askelmien värisävyistä, joita niitäkin on loppupeliin valikoitunut kaksi sävyä. Ylempi on petsattua koivua tummanruskean sävyyn ja alempi samaa puuta pähkinän sävyisenä. Ylempi on liian tumma ja alempi liian väritön, joten valinta ei tule olemaan helppo. Kaikki muut sisustus kuviot on jo päätetty ja onneksi jäljellä on vain nämä pari valintaa.

Tässä vielä kuva talon ulkovärin koemaalauksesta. Olimme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, joten näillä mennään. Päätimme jättää "talonseinän" ulkoilemaan seuraavaksi vuodeksi, jotta saamme myös käytännön kokemusta siitä, kuinka kestävää käyttämämme Tikkurilan talomaali oikeasti on.


Lopuksi täytyy vielä hehkuttaa Googlen Sketch Up -ohjelmaa, jolla olemme onnistuneet rakentamaan talostamme ja tontistamme 3D-kuvat. Ohjelman käyttäminen on suht helppoa ja normiversiona ladattuna se on täysin maksuton. Lisäämme kuvia tänne heti, kun olemme saaneet työn valmiiiksi!

2 kommenttia:

  1. Hei! Miellyttää silmää tuo ulkomaalin sävy. Pystytkö kertomaan sävykoodin?

    VastaaPoista
  2. Heips!

    Tuo tummempi löytyy Tikkurilan värikartasta koodilla 568x ja vaaleampi samasta kartasta koodilla 571x.

    VastaaPoista