lauantai 6. marraskuuta 2010

Talon värisuunnittelua

Hiljaiseloa rikkomaan keksittiin tänään rakentaa laudasta "talon seinää", jotta saatiin kokeiltua väriä, jolla talomme on tarkoitus ulkoapäin maalata. Kokeiltiin Tikkurilan väriohjelmalla jos jonkinlaisia värejä ja käytiin maalikaupassa tutkiskelemassa eri vaihtoehtoja. Päädyimme lopulta tummanharmaaseen sävyyn, joka maalattuna laudalle näytti mielestämme hyvältä, joten tällä mennään, josko rakennusvalvonta suo!

Kaavassa on suht tiukat määräykset talon ulkomaalien suhteen ja lupavalvoja ilmoittikin pitävänsä näistä tiukasti kiinni. Esim. nurkka- ja ikkunalaudat (jne) on maalattava harmaan tai ruskean sävyillä. Yritämme selvitä tästä "sieltä mistä aita on matalin" eli valitsimme näitä varten vaaleimman harmaan sävyn, joka löytyi. Tummanharmaan vieressä se saatiin näyttämään kovinkin valkoiselta, joten lopputulokseen olimme kovin tyytyväisiä. Saimme sitä mitä halusimmekin. Tai siis mikäli rakennusvalvonta suo... Täytyypä laittaa sinne heti sähköpostia, ettei tarvitse kovin kauaa tätä väriasiaa jännittää.

Kuluneella viikolla saimme Puustellilta kalustesuunnitelmat. Muuten suunnitelmat olivat kohdillaan, mutta keittiön ikkunan eteen tuleva lisäosa puuttui. Tosin tähän liittyen Kastellin myyjä soittelikin meille perjantaina ja varmisteli vielä, että otetaanko se pakettiin.

Odotamme Kastellilta pdf-kuvia, joista pääsemme tarkistamaan piirustusten oikeellisuuden. Hankesopimuksen liitteen saimmekin jo, johon oli tehty haluamamme muutokset. Keittiön korkeammat kaapit puuttui sopparista, joten ne täytyy sinne vielä lisätä. Täytyy itse olla valppaana siitä, että kaikki sovittu on paperilla, koska sopimuksissa lukee, ettei sopimukseen tehdä suullisesti muutoksia, vaan kaikki muutokset kirjataan aina hankesopimuksen liitteeksi. Tämä on mielestäni hyvä käytäntö -kumpikin kaupan osapuoli tietää, mitä on sovittu ja se on kirjallisesti toteen näytettävissä.

1 kommentti:

  1. Meilläkin oli kaavassa tarkat määräykset talon väristä, joka tuotti meille harmaita hiuksia. Mutta lopulta sieltä yksi löytyi.

    Tsemppiä talonrakennukseen .

    VastaaPoista