perjantai 15. huhtikuuta 2011

Talo tulossa, piha mielessä

Onkin vierähtänyt hetki viimeisimmästä päivityksestä, muttei anneta sen häiritä. Kauhea härdelli ollut päällä viime päivät ja viikot, sillä talopaketti saapuu ensi viikolla. Kastellin työnjohtaja soitteli kuluneella viikolla ja varmisteli, että perustukset on valmiina ja taloa päästään rakentamaan. Ilmeisestikin pystytysporukka aloittaa hommat heti ensi viikolla. Hyvä näin, sillä olen lukenut tapauksesta, jossa tavarat tuli tontille sovitusti, mutta rakennusmiehet aloittivat hommat vasta kuukautta myöhemmin.

Vaikka aloitettiin maanrakennus- ja perustustyöt jo reippaasti ennen suunniteltua aikataulua, niin edelleen on hommia tekemättä. Jo nyt on oppinut suunnattomasti siitä, mitä tekisi toisin, jos rakentaisi uudelleen. Kaikkien asioiden yhteensovittaminen ja aikatauluttaminen ei todella ole helppoa ensikertalaiselle. Kaikesta huolimatta se, mitä eniten jännitettiin, on hoidossa eli HSY:n työntekijät kävivät tänään hoitamassa vesiliittymän kuntoon. Eipä juuri yllättänyt, ettei kavereilla ollut mitään tietoa liian matalista kaivojen koroista, vaikka olemme useampaan otteeseen olleet asiasta yhteyksissä HSY:n. He pesivät kätensä ongelmasta ja ilmoittivat, että voimme olla asiasta yhteydessä kaupungin kuntatekniikan keskukseen. Taitaa tulla taistelu siitä, kuka asiasta vastaa, mutta pääasia, että vaarallinen kuoppa saatiin nyt tukittua edes katutasoon asti.

Tässä kuvia viime aikojen edistymisestä:

Ontelolaattojen odottelua.

Bekasonin Telebelt kävi avittamassa sisätäytöissä ja
vähän ulkopuolisissakin.

Ontelolaatat saapuivat tontille 5.4.2011 heti aamusta.

Ontelolaattojen asennusta.

Tämän kuvan ottamisen jälkeen ontelohin tehtiin raudoitukset ja saumavalut. Lisäksi
onteloihin piikattiin läpiviennit viemäri- ja sähköputkituksille.
Kaiken muun hässäkän lisäksi olemme viime aikoina ehtineet miettiä tulevaa pihaa. Olemme ajatelleet, että piha tehdään mahdollisimman helppohoitoiseksi, sillä emme ole kovin ahkeria puutarhureita. Toisaalta, kun tutustuu puutarhanhoidon ihmeelliseen maailmaan, niin yllättäen homma onkin alkanut kiinnostaa. Olemme pohtineet, josko osa esimerkiksi pensasaidoista istutettaisiin jo nyt sellaisiin kohtiin, joissa ne eivät olisi rakentajien tiellä. Näin saataisiin osa istutuksista kasvun vauhtiin jo tänä keväänä eikä tarvitsisi odotella ensi vuoden kevättä. Kannattaakohan idea toteuttaa? Onkohan ideassa mitään järkeä? Olisi mukava kuulla kokemuksia pihan tekemisestä samaan aikaan rakennusprojektin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Kyllä sitä varmasti se toinen talo syntyis huomattavasti paljon helpommin kun tietäis jo mitä pitäis tietää missäkin vaiheessa ;) Meillä tällä hetkellä pähkäillään miten saadaan ratkaistuksi yläkerran viemärien ja ilmanvaihdon systeemeitä muuten kuin niin, että alakerran kattoihin tulee koteloita :P Että ois niitä voinut ajatella jo etukäteen niin oisivat ehkä jääneet piiloon, mutta kun..

    VastaaPoista
  2. Hei vaan, meillä ainakin pihaa aletaan toteuttamaan yhdessä rakentamisen kanssa niiltä osin kuin mahdollista, jotta kaikille raksaajille löytyy tekemistä ja pihasta saadaan heti viihtyisämpi. Suunnittelussa hyödynnettiin pihasuunnittelijaa, jonka mukaanotto oli projektimme onnistuneimpia päätöksiä ja on säästänyt rahaakin tähän mennessä enemmän kuin hänen palkkaamisensa tuli maksamaan.

    VastaaPoista
  3. Pihasuunnittelijan palkkaamista mekin aluksi suunnittelimme, mutta korkeat palkkiot kauhistuttivat. Nyt ollaan itse tehty pihasuunnitelmaa ja versio nro. 6 alkaa olla jo aikasta hyvä kasvien nimillä ja istutus- ja hoito-ohjeilla höystettynä =)

    VastaaPoista