maanantai 21. maaliskuuta 2011

Tyyntä myrskyn edellä?

Eipä ollakaan hetkeen päivitetty blogia, joten tehdäänpä se nyt. Perustukset on ollut jo pidemmän aikaa jotakuinkin valmiit, joten ollaan oltu viime ajat tekemättä juurikaan mitään. Tontilla hengaillaan kaikki luppoaika ja jos ei muuta tekemistä keksitä, niin rupatellaan tulevan naapurin kanssa niitä näitä ja potkitaan kiviä. Ontelolaatat tulee vasta muutaman viikon kuluttua, joten jonkin aikaa joudutaan odottelemaan ennen kuin alkaa taas oikeasti tapahtua. Odotellessa saadaan toivottavasti HSY Veden kanssa liittymäasiat kuntoon ja asennettua, jotta päästään täyttämään tontin nurkassa oleva karmea aukko, jota voisi pitää ihan turvallisuusriskinä.

Ihmeellistä tämä rakentaminen edelleenkin on siinäkin mielessä, että ensin kauheasti odottaa, että alkaa tapahtua. Sitten, kun alkaa tapahtua, niin sata asiaa tapahtuu samaan aikaan, kunnes taas tilanne rauhoittuu, eikä tapahdu yhtikäs mitään. Olemme juuri tässä vaiheessa, kun ei tunnu tapahtuvan yhtikäs mitään. Koska ei malta kuitenkaan olla ihan jouten, on keksittävä tikustakin asiaa, joten viikonloppuna käytiin sitten katselemassa sohvia. Number Onen kuva löytyy kirjoituksen lopusta, vaikkakaan vielä ei ole varmaa, mihin lopputulokseen sohvan kanssa tulemme. Sovittiin, että rakennetaan nyt ensin se talo ja katsellaan sitten, paljonko jää "ylimääräistä" sisustamiseen. Kovasti olisi mieli tehnyt sohva jo hankkia, mutta sen säilyttäminen olisi muodostunut ensimmäiseksi ongelmaksi.

Asiasta kukkaruukkuun... Täytyy mainita, että Nordea pankin kanssa asiat ovat sujuneet oikein mukavasti. Oma henkilökohtainen pankkineuvojamme on osoittautunut juuri niin mukavaksi ja rennoksi tyypiksi, jollaiseksi hänet ensitapaamisella arvioimme. Alkuun kävimme nostamassa rakennuslainaa aina tarpeen tullen paikan päällä, mutta sittemmin sovimme hpn:n kanssa, että nostellaan lainaa verkkopankin kautta, jolloin meidän ei tarvitse aina rientää fyysisesti pankkiin. Suosittelen kaikkia rakentamaan alkavia kilpailuttamaan pankkipalvelut, koska palveluissa on todella eroja. Hyvä ja toimiva palvelu pankista on ensiarvoisen tärkeää etenkin meille köyhille rakentajille, joiden on pakko ottaa rakentamista varten lainaa. Ei hitto vie synnytty kultalusikka suussa. Olisi se kyllä vähän helpottanut, vaikka onni on tullut ilmankin =)


Tässä viimeisimpiä kuvia tontilta:

Talon perustukset nousi ripeään tahtiin, kun oli ammattilaiset tekemässä.

Nyt alkaa hahmottamaan korkoja ihan oikeasti.

Surullisen kuuluisa aukko, joka olisi mukava saada tukittua.

Autokatos/varaston perustuksien päälle päästään rakentamaan hartiapankilla.

Sohvalöytö, joka jäi kauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti