torstai 17. helmikuuta 2011

Rakennuskelejä odotellessa

Jännitys tiivistyy. Eilen poistettiin talokaupasta ehdot, joka tarkoittaa sitä, että talomme laitetaan nyt tuotantoon. Runkotoimitus on sovittu viikolle 16 ja siitä pyritään pitämään kiinni. Ulkona on pakkasta yli 20 astetta, tontilla puut kaatamatta ja lunta toista metriä, joten vielä on sopimattomia asioita hoidettavana muun muassa pakkasukon ja moottorisahan kanssa... Maa- ja perustusurakoitsijat on sentään valittu, joten asiat on siis aikalailla "pulkassa".

Vihdoin ja viimein saatiin autokatostarjouskin hyväksyttyä. Päädyttiin suunnitellusti kahden auton katokseen varastolla ja tuplapulpettikatolla. Katos tulee myöskin Kastellilta, koska Kastellin tarjous osoittautui parhaimmaksi vertailussamme. Lisäksi säästämme toimituskuluissa, koska tavarat toimitetaan samaan aikaan talon vastaavien tavaroiden kanssa, eikä toimituksesta siis aiheudu lisäkustannuksia. Katoksen rakentaminen hoidetaan hartiapankilla, jota varten käytiin ottamassa talkoovakuutus. Vakuutettiin samalla autokatos täydestä arvostaan kaiken varalle. Kastelli muuten on vakuuttanut itse talon täydestä arvostaan aina luovutukseen saakka, joten siltä osin vakuutus on myös kunnossa.

Vantaan kaupunki muisti meitä laskulla heti luvan myöntämisen jälkeen. Tällä kertaa laskun loppusumma oli 1720€. Myös perustussuunnittelusta ja päärakennesuunnittelusta tuli lasku 1620€. Rahaa palaa kauheasti, mutta vielä mikään lasku ei ole tullut yllätyksenä, joten budjetti pitää toistaiseksi =)

Olisi mukava jo aloittaa hommat, mutta vielä pitää hoitaa aloituskokous, vastaavan työnjohtajan, kvv- ja iv-vastaavan hyväksyttämiset sekä muutama muu homma ennen tositoimia. Mukavasti asiat loksahtelevat kohdilleen, kun jaksaa olla kärsivällinen ja edetä rauhassa.

Kastelli-myyjämme muuten vaihtoi työpaikkaa, mutta onneksemme hän hoitaa vielä meidän projektin loppuun asti. Saimme myöskin uuden yhteyshenkilön, edellisen myyjämme puolison, jonka tapasimme rakentajamessuilla muutama viikko takaperin. Mukavasti tuntuu hommat hoituvan molempien kanssa. Edelleen =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti