lauantai 5. helmikuuta 2011

Odottelua ja vähän budjetista

Luvat on nyt ollut vetämässä jo parisen viikkoa. Jos hyvin käy, niin lupakäsittelijä on ottanut pinon meidän toimittamia papereita pöydän nurkalleen. Lupaa jättäessä arvioitu lupien saannin kesto oli 2+4+2 eli 8 viikkoa pitäen sisällään kaksi viikkoa lepoa lupakäsittelijän kirjahyllyssä, neljä viikkoa käsittelyä sekä kahden viikon valitusajan.

Lupaa odotellessa on etsitty maa- ja perustusurakoitsijat sekä valittu autokatospaketti. Budjetti on toistaiseksi pysynyt kohdillaan, mutta pientä jännitystä tuottaa ajatus maatöistä, sillä varmaa ei ole joudutaanko tontilla louhimaan ja jos joudutaan niin kuinka paljon. Toivottavasti ei, mutta nähtäväksi jää. Jos (tai kun) budjetti kaatuu, niin se onneksi voi tapahtua vain maa- ja perustustöiden osalta, sillä itse talolle ja autokatos/varastolle on jo hintalaput lyöty lukkoon.

Rakentamisen kustannukset ovat aina mielenkiintoista tietoa. Tässä muutamia rakentamiseen liittyviä kustannuksia, joita on makseltu tähän asti:  
- tontin lohkominen 978€
- kunnallistekniikan rakentaminen tontille 2400€
- pohjatutkimus ja perustamistapalausunto 900€

Aiomme pitää tarkkaa kirjanpitoa kaikista kuluista koko projektin ajan ja verrata arvioita ja toteutumia keskenään, jotta kustannusarviossa pysyttäisiin. Varautuminen 10 % ylitykseen lienee järkevää huolimatta budjetin tarkasta suunnittelusta. Vielä emme ole törmänneet rakentajiin, joiden budjetti olisi pitänyt loppuun asti. Jos meistä tulisi ystäväpiirin ensimmäiset, niin olisihan se hienoa! Toivossa on hyvä elää =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti