torstai 29. syyskuuta 2011

Hommat etenee ensi viikolla

Tänään tuli Kastellilta puhelu: työt jatkuu ensi viikolla =) Aamupäivällä tuli lisää tavaraa tontille (listat + saunan puutavara) ja huomennakin tulee, joten on työmiehillä sitten taas mistä rakentaa. Takan luukun ympäriltä puuttuva kivikin on saapunut ja muurari tulee ensi viikolla saattamaan työnsä loppuun. Liukuovetkin tulee kahden viikon kuluttua. Muuttovalmiin talon hyviin puoliin kuuluu se, että ne lattialistatkin on paikoillaan siinä vaiheessa, kun muutetaan sisään. Joku kertoi, että viimeiset listat laitetaan yleensä paikoilleen siinä vaiheessa, kun talo myydään =)

Ensi viikkoa odotellessa! Palataan!

tiistai 27. syyskuuta 2011

Odotusta ja sisustushankintoja...

Viime viikolla itse talolla ei tapahtunut mitään. Sisäovet karmeineen ja pääovi saapuivat, mutta muuten ei tapahtunut mitään. Yhyy. Taitaa olla työmiehet toisella työmaalla. Tässä taitaakin olla valmistalon rakennuttajan kompastuskivi. Talo alkaa olla jo lähes valmiina, mutta sitten mitään ei tapahdukaan. Itse tehden homma etenisi juuri siinä tahdissa, missä itse jaksaisi nakuttaa, mutta nyt meillä vain odotellaan, koska ei voida muuta. Toisaalta Kastelli on sovitusta aikataulusta niin paljon edellä, ettei tässä auta nokan koputtaminen. Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä roppakaupalla =)

Koska aikaa on ja jotain on pitänyt tehdä, olen aloittanut huonekalujen uudistusurakan. Joku pakkomielle on syntynyt valkoiseen, joten appiukon verstas on kovassa käytössä, kun olen hionut ja maalannut huonekaluja valkoisiksi. Laittelen ennen ja jälkeen kuvia sitten, kun saan hommat valmiiksi. Uuden maalin ylleen saavat mm. tarjoiluvaunu, lapsen sänky ja lapsen keinutuoli. Muutto silmissä kiiluen siivosin myös nurkista kaikki turhat tavarat, jotta muuton koittaessa olisi helppo pakata matkaan vain kaikki oleellinen.

Sisustushuumassa olen hankkinut viime aikoina mm. verhotangot, verhoja sekä kaikkia pieniä, kauniita sisustustavaroita. Muun muassa Wilhelmiinan kammarista löysin ihania verhoja ja Sisustussydämen tarjouksien joukosta kaikkia pieniä ihania juttuja. Sisustustarroja tilasin suomenkielisestä Ebaysta, josta ne sai puoli-ilmaiseksi suomalaisiin kauppoihin verrattuna. Vihdoin ja viimein saatiin tilattua myös liukuovet makuuhuoneeseemme. Messutarjoukset Habitaresta eivät pärjänneet hintakilpailussa, joten tilattiin ovet loppujen lopuksi liukuovitukusta.

Tällä aikaa ukko on muuten rakentanut autokatosta tai oikeastaan varastoa. Sisätöissä sielläkin ja nyt villat löytyy seinistä ja katosta ja katto on levytetty. Terassilaudat ja muut tarvikkeet on laitettu tilaukseen ja tarkoitus olisi vielä nyt syksyn mittaan saada terassi valmiiksi, jotta ensi keväänä ei tarvitse varpaita työntää kuravelliin, vaikka lapsethan siitä kauhiasti tykkäisikin =)

Nyt peukut pystyyn, että työmiehiä alkaa ensi viikolla taas pyöriä meidän talolla! =)

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Roskiskeikkaa ja Habitarea

Viikonlopun jäljiltä saatiin tonttia siistittyä ja tyhjennettyä roskista. Käytiin taas viemässä kaksi lastillista tavaraa Porvooseen. Tällä kertaa mukana oli myös reippaasti pahvia, jonka olimme keränneet erilleen muusta jätteestä. Me lajiteltiin! Jee! Ja säästettiin jätemaksuissa, kun pahvit sai kierrätykseen ilmaiseksi =)

Tänään käytiin pyörähtämässä Habitare-messuilla. Etsittiin erityisesti liukuovikaapistoja ja saatiin jätettyä tarjouspyynnöt muutamaan paikkaan. Palataan näihin myöhemmin. Messuilta löysimme muutaman meille entuudestaan tuntemattoman kaupan, jotka teki meihin lähtemättömän vaikutuksen. Mainittakoon näistä erityisesti Loviisan aitta ja Sasu´s Playhouse. Myös Parolan Rottinki jäi mieleemme erityisesti ihanasta ruokapöydästä rottinkituoleineen. Ne voisi kyllä muuttaa meille! Aika paljon messuilla oli ns. "special designia", joka ei vetänyt tällaisia tavallisia pulliaisia puoleensa niin hintansa kuin ulkonäkönsäkään puolesta. Pääasia oli, että saatiin hoidettua messuilla se, mitä sinne lähdettiin hoitamaankin =)

Talolla on nyt kalusteet kahvoja myöten paikoillaan ja suurella innolla odotellaan, josko ensi viikolla työt taas jatkuisivat. Keittiöstä jäi tosin puuttumaan yksi yläkaapeista, mutta toivotaan sen saapuvan pian. Toimitettu kun ei mahtunut paikalleen. Autotallia myös hitusen maalailtiin, mutta vielä riittää tekemistä. Tänään tosin ei tehdä enää mitään. Tänään vaan ollaan =)

maanantai 12. syyskuuta 2011

Kalusteita ja portaita asennetaan =)

Viikonloppuna työmiehet kävivät asentamassa laminaatin, joka puuttuu enää yhdestä huoneesta. Sinne ei saatu laminaattia laitettua, koska huone oli täynnä Puustellin kalusteita. Tänään aloitettiin sitten kalusteiden asentaminen, joka ammattimiehiltä kävi kuin leikiten. Samalla Westwoodin porrasasentaja ja isäntä laitteli portaat paikoilleen. Tämän päivän saldoon olemme enemmmän kuin tyytyväisiä. Kohta alkaa olla paikat kunnossa! =)

Saimme tänään postiin paketin, joka tietysti haettiin mielenkiinnosta välittömästi. Sieltä saapui kaikkien ovien kahvat. Tällä viikolla tulee myös väliovitoimitus, joten nappiin menee aikataulut. Eipä oltu missään vaiheessa edes ajateltu, miltä tulevat ovenkahvamme näyttävät ja siksi olikin mukava huomata, että sattuivat sopimaan juuri meidän makuun =) Valtakunnassa kaikki siis edelleenkin oikein mukavasti. Josko jostain saisi vähän paremman kameran kännykkään, jotta alkaisi nämä kuvatkin onnistua. Mutta parempi huonot kuvat kuin ei kuvia ollenkaan, joten tässä todisteita etenemisestä:

Westwoodin portaat -niin ihanat =)
Ensimmäistä kertaa elämässä meillä on kodinhoitohuone. Luxusta arkeen! =)
Tässä on meidän keittiön alku. Hieno siitäkin tulee!
Lattia on Upofloorin mallistosta sävyä "Tammi Rustic".

tiistai 6. syyskuuta 2011

Odottavan aika on pitkä

Isäntä on ahkeroinut viime päivinä kaiken luppoajan raksalla isänsä kanssa ja sen seurauksena autokatos on valmistunut. Tosin vain ulkopuolelta, jos ei huomioida rännien ja kattoturvatuotteiden puuttumista. Raksaaminen ei siis lopu suinkaan vielä, eikä talomme rakentajien kanssa lyöty leikkimielinen "kumpi ensin"- kisa ole vieläkään ratkennut. Seuraavaksi siirrytään varastoon "siisteihin sisätöihin", jotka talossa on harmillisesti nyt hetkeksi pysähtyneet.

On se hieno, voisi luulla, että isäntä olisi ennenkin rakentanut tällaisia =)
(Värit on muuten kuvassa ihan eri sävyiset kuin luonnossa)
Kastellin vastaava on soitellut aina silloin tällöin ja pitänyt meitä mukavasti ajantasalla siitä, missä mennään, joten ei turhaan ole tarvinnut odotella tai hämmentyä, jos ei joka päivä miehet meidän raksalla ole hommissa. Puuttuvat laminaatit saadaan tontille huomenna, joten sitten olisi taas "tavaraakin", jota laittaa paikoilleen. Tosin voipi olla, että saadaan miehet  takaisin meidän tontille vasta ensi viikolla. Sitä odotellessa asennetaan portaat, josko saadaan aika vielä tälle viikolle. Kastellin vastaava lupasi olla yhteydessä Westwoodiin ja ilmoittaa, että portaat saa asentaa. Odottelimme siis yläkertaan laminaattia ja nyt kun se on paikallaan, voidaan portaatkin asentaa.

Viime hetket tuntuu matelevan ja odottavan aika on venynyt todella pitkäksi. Alussa, kun ei vielä oltu edes aloitettu projektia, oli muuttopäivä kaukainen tavoite, josta ikäänkuin vain haaveiltiin. Nyt, kun kaikki edistyminen on silmin nähtävissä ja käsin kosketeltavissa, tuntuu päiväkin viikolta. Oman kodin kaipuuta on hoidettu suunnitellen tulevaa sisustusta sekä pihan yksityiskohtia. Onneksi niiden parissa aika juoksee edes pienen hetken siivillä =)

Unelman toteutumista odotellessa!