keskiviikko 31. elokuuta 2011

Jouluksi kotiin =)

Loppusuora häämöttää. Kastellilta lupasivat, ettei projekti pysy alkuperäisessä aikataulussa, vaan se valmistuu suunniteltua nopeammin! Aivan mahtavaa! Tosin ei nuolaista ennen kuin tipahtaa, vaan odotellaan rauhassa muuttoajankohtaa, joka saattaa tulla nopeammin kuin uskommekaan. Sitä ennen emäntä toivoo, että isäntä saisi tehtyä terassin valmiiksi jahka se pääsee autokatoksen teosta. Jos joku tietää paikan, josta saisi edullisesti uritettua, ruskeaa terassilautaa niin saa vinkata =)

Pahoittelut kuvien huonosta laadusta ja siitä, ettei värisävyt näy oikein. Pitäisi harjoitella tuota kuvaamista enemmän tai siirtyä kännykkäkamerakuvaamisesta ihan oikeaan kameraan =)

Rännit ja kattoturvatuotteet on asennettu.

Eteisen lattian laatoitus. Laatta on väriltään musta, vaikkei se kuvassa siltä näytäkään.

Kodinhoitohuoneen laatoitus. Laatan väri on todellisuudessa lähes musta.

Kylpyhuoneen seinien laatoitus. Suihkuseinän harmaassa laatassa on vaaleita aivan ohuita raitoja, jotka tarkasti katsoen saattavat kuvasta näkyäkin.

Kaikki kalusteet odottavat pääsyä oikeille paikoille. Runkojen väri on tumman ruskea. Ovet ovat valkoisia peiliovia ja tasot palawengea eli tumman ruskeaa.

Liljat jatkavat edelleen kukkimistaan =)

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Valmiusaste 92%

Talomme valmiusaste on tällä hetkellä 92% ja sisustustöitä tehdään kovaa vauhtia. Sauna, kylpyhuone, kodinhoitohuone ja alakerran wc on laatoitettu. Sisäkatto on paneloitu koko talossa. Kodinkoneet ja kalusteet odottavat asennusta, joka tuskin vie paljoakaan aikaa. Puustellin kalusteet toimitettiin valmiiksi kasattuina. Eteisen lattialaatat vielä odottelevat asennusta. Sisäportaat asennetaan heti kun itse haluamme, mutta ajattelimme laittaa ne vasta viimeisenä. Valitsemamme värit ovat aivan ihanat ja malttamattomina odottelemme, että sisätyötkin saadaan valmiiksi ja pääsemme näkemään, miltä kokonaisuus näyttää.

Eilen siivottiin koko tontti sekä talo sisältä ja hommaa riitti kolmelle useammaksi tunniksi. Ensi viikolla täytyy lähteä taas roskakeikalle. Illalla istuskeltiin ilta-auringossa tontilla ja käytiin naapurin harjakaisissa. Kiitos vaan S & J tarjoiluista ja seurasta =)

Kaikki uusimmat kuvat löytyy isännän kännykästä, joka ei ole nyt käden ulottuvilla. Kuvia tulossa myöhemmin =)







maanantai 8. elokuuta 2011

Takka muurattu! =)

Viime viikolla saatiin viimein kauan odotettu Uuniseppien takkamuurari talolle hommiin. Muurarina toimi mukava nuorimies, jonka käden jälkeen olemme kovin tyytyväisiä. Muutaman viikon takka saa kuivua ja sitten pääsemme polttamaan siinä ensimmäiset puut. Se, vetääkö hormi, on kuulemma "henkimaailman juttuja", mutta toivotaan parasta =) Tässä kuvat takan muurauksesta ja lähes valmiista takasta.



Talolla hommat on edenneet niin vauhdikkaasti, että nyt taitaa uskaltaa sanoa, että muuttopäivä lienee lähempänä kuin arvaammekaan. Kalustetoimitus tulee jo parin viikon kuluttua, joten taitaa tuota pikaa olla se kauan raksalla kaivattu jääkaappikin paikoillaan keittiössä. Tänään ei päästy raksalla käymään, mutta työmiehet on olleet töissä, joten edistystä lienee tapahtunut tänäänkin. Tässä muutama kuva ihanan valkoisista seinistä =)



Autokatos on viime aikoina myös edennyt. Sitä mukaa, kun ukko on laittanut ulkoverhouslautoja kiinni, on akka tullut maalisudin kanssa perässä lautoja maalaten. Varaston sisäpuoliset seinät on saatu siihen kuosiin, että kohta taitaa olla aika harjoitella lattiavalun tekemistä. Ukko löi Kastellin rakentajien kanssa muuten leikkimielisesti vetoa siitä, kumpi on ensin valmis, talo vai autokatos. Voittajaksi selviytymiseen tarvitaan nyt tiukka loppukiri. Saas nähdä kumpi voittaa =)




 
Loppupiristykseksi vielä kukkaterveiset meidän omalta tontilta. Liljat ja gladiolukset on avautuneet. Osaan pihasta kylvettiin nurmikko muutama viikko sitten ja nyt jo vihertää kivasti. Heinäkuu ei ole suositeltavin aika kylvää nurmikkoa, mutta ajateltiin, ettei se siemen sitä tiedä, missä kuussa mennään, kunhan saa tarpeeksi vettä päällensä. Ajatus siitä, ettei ensi keväänä tarvitse katsella pihalla pelkkää kuravelliä näyttäisi toteutuvan. Ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa, vaan katsotaan rauhassa, miten nurmikon kanssa käy ja millainen siitä tulee ja jaksaako se vihertää ensi vuonnakin. Eipä uskonut äiti sitä, millainen viherpeukalo tyttärestään lienee tulossa =)